Thursday, November 25, 2010

Gambar Mayat Bayi dan Wanita Mengandung Dibakar Hidup-hidup.

Sedih betul tengok gambar ni.... masa blogwalking cari info terjumpalah pula web ni. Actually ini adalah gambar perempuan mengandung Bosnia yang menjadi mangsa kekejaman puak Serb pada tahun 1995. Perempuan ni dikatakan ditembak dan di bakar hidup2 dalam sebuah rumah... Sedihnya ketika mayat wanita ini digali dari di sebuah kubur di Wilayah Srebrenica, baby dari kandungannya masih terlekat di perut ibunya..... Kelihatan bayi yang dikandung wanita tersebut begitu cukup sifat2nya.

Lagi gambar wanita tadi..... tanda anak panah tu mungkin kesan peluru yang menembusi tubuh wanita tadi....


Gambar kat bawah ni ahli Patologies dari University Clinical Center Tuzla sedang membuat pemeriksaan. Wanita yang menjadi mangsa kekejaman puak Serbia ini adalah salah seorang dari 10,000 mangsa lain ( termasuk orang tua, kanak2 dan lelaki) 


Gambar di bawah mayat seorang budak berumur 2 hari... di tembak disisi ibunya!. Anak panah adalah kesan tembakan. Sedih betul tengok botol susu tu...


Lagi mayat anak di sisi ibunya....


Sebuah kubur yang digali di wilayah Srebrenica, sehingga mayat di atas ditemui!!!


Saya berasa sangat musykil mayat2 tersebut hanya mengecut sahaja tetapi tidak reput dan hancur di mamah bumi!!! Subhanallah!!!

1 comment:

  1. Penduduk Bosnia beragama Islam.. Ini lah bukti kekuasaan Allah bagi hambaNya yang teraniaya.... Mereke smua sedang bergembira dengan nikmat yang telah dijanjikan Allah...Alangkah bertuah nya mereka....

    ReplyDelete